Nieuws

NIEUW: Landana JERSEY Gouda OUD 

Nieuw in het Landana JERSEY-assortiment: Landana JERSEY Gouda OUD - met een sensationele, karakteristieke, gerijpte maar romige smaak. De kaas is minstens 1 jaar natuurlijk gerijpt is op houten planken. Dankzij de unieke consistentie is de oude Jersey kaas toch erg gemakkelijk te snijden. Fijne zout- en eiwitkristallen in de kaas zijn een teken van een perfecte rijping. Kortom: ANDERE koe, ANDERE melk, BETERE kaas!

Landana Jersey OUD is gemaakt van de volle, niet-afgeroomde, natuurlijke Nederlandse Jersey-melk. De smaak is rijk, volgerijpt en romig. Daarnaast vrij van kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen, geschikt voor vegetariërs en lactose-arm door natuurlijke rijping (lactose <0,1 g/100 g).

Lees meer op www.LandanaJersey.be 


Bekijk de nieuwe Landana Organic Gouda film

Klik hier en ontdek de kunst van biologisch kaasmaken in de nieuwe animatiefilm van Landana Organic Gouda. Wil je op de hoogte blijven van komend videomateriaal? Volg dan Landana Organic op YouTube en klik hier om je te abonneren op het kanaal.

Landana Organic film

 


 Bezoek onze nieuwe Landana Jersey Gouda website

Onze Landana Jersey Gouda website is nu officieel live! En daar zijn we heel trots op. Neem een kijkje op www.landanajersey.nl en ontdek een ANDERE koe, ANDERE melk en een BETERE Gouda.

Landana Jersey website

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Goudse kaas van Nederlandse bodem

Landana Organic kaasKaasspecialiteit Landana ORGANIC heeft haar bijzondere smaak en textuur grotendeels te danken aan de beste kwaliteit vers gras van eigen Nederlandse bodem. De vruchtbare bodem en het mild regenachtige zeeklimaat van Nederland zorgen ervoor dat Landana ORGANIC kaas beter smaakt dan anders. Nederland ligt voor het grootste deel op voormalige zeebodem of rivierbedding. Dit betekent dat dikke pakketten zeeklei en rivierklei op de oppervlakte liggen. Deze kleibodems houden veel mineralen en vocht vast, waardoor het gras vruchtbaarder, rijker, dikker en langer is. Het verschil proef je in de geproduceerde melk en de romige en zoete smaak van Landana ORGANIC kaas.Nieuw in het Landana assortiment: Landana Geitenkaas TRUFFEL

Landana Geitenkaas TruffelTruffel en kaas is een bijzonder goede combinatie. Daarom hebben we naast de koemelk variant nu ook een geitenkaas met truffel geïntroduceerd. Deze heerlijke romige geitenkaas met fijne stukjes Italiaanse zwarte truffel is een echte delicatesse en zeer geschikt voor het borrelplankje. De kaas is minstens 6 weken gerijpt en heeft een volle en delicate smaak.

Lees hier meer over Landana Geitenkaas TRUFFEL.

 


 

Landana Organic MILD bekroond met GOUD!

Landana Organic MILD bekroond met GOUDEen geweldig begin van 2018: de specialiteit Landana ORGANIC MILD is bekroond met een gouden DLG award. De DLG is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedselwetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. Experts beoordelen de kazen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk. De experts van de DLG hebben de uitstekende kwaliteit van Landana Organic MILD gewaardeerd met 98.60 van de 100 punten. 

De biologische kaas Landana Organic MILD is een heerlijke kaasspecialiteit met een pure, milde en romige smaak. Landana ORGANIC wordt uitsluitend gemaakt van weidemelk, afkomstig van Hollandse koeien, en wordt volgens de oude traditie van de kaasmeester bereid en op natuurlijke wijze gerijpt voor minstens 8 weken. Landana ORGANIC bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen en is geschikt voor vegetariërs en
in een glutenvrije dieet.Lees meer over Landana Organic MILD.

Lees meer over Landana Organic MILD.


Landana Jersey Gouda in Retail

Lees alles over onze nieuwe Landana JERSEY GOUDA kaas in de november editie van het vakblad Retail: http://bit.ly/2h0fZNk 

Retail

 Jersey cow


Andere koe, andere melk, BETERE GOUDA!

Landana JerseyLandana introduceert een unieke nieuwe Goudse kaas, gemaakt van de volle melk van een bijzondere koe: de Jersey koe. De weidemelk van deze koeien is van nature rijk aan proteïne en mineralen en heeft een volle en romige smaak en dat proef je in Landana Jersey Gouda. Proef het verschil en geniet van Landana Jersey Gouda uit Holland.

Landana Jersey Gouda wordt gemaakt van 100% natuurlijke melk van Hollandse Jersey koeien. De Jersey koe is een zuiver oer-ras. De weidemelk van deze vriendelijke lichtbruine Jersey koeien is iets heel speciaals. Hollandse Jersey melk is gemakkelijk verteerbaar en bevat van nature meer voedingsstoffen dan conventionele koemelk. Jersey melk is rijk aan eiwitten en gezonde vetten (bijvoorbeeld Omega 3) en bevat tweemaal zoveel vitaminen en mineralen als normale koemelk – en dat proef je in de romige, smedige Landana Jersey Gouda.

De volle melk van de Jersey koe is niet gestandaardiseerd of afgeroomd en gaat zo van de koe in de kaas. Dit geeft de Landana Jersey Gouda, die in alle rust rijpt tot perfectie, zijn volle, rijke smaak. Landana Jersey Gouda bevat minder zout, is lactose vrij en 100% natuurlijk, dus vrij van kunstmatige smaak- en kleurstoffen en conserveermiddelen en geschikt voor vegetariërs.Landana TRUFFEL is vernieuwd

Landana TRUFFEL Landana TRUFFEL is vernieuwd; deze exclusieve Hollandse kaasspecialiteit heeft een verbeterde receptuur en is nu nog delicater en romiger van smaak. De kaas wordt gemaakt van volle, romige melk en daardoor is ook de kaas smaakvoller. Daarnaast wordt er 50% meer zwarte truffel aan de kaas toegevoegd, waardoor de typische smaak van truffel nog beter tot zijn recht komt.

De kaas is minstens acht weken natuurlijk gerijpt op houten planken. Het resultaat is een romige, volle smaak waarbij het exclusieve aroma van de truffel zorgt voor een unieke smaakbeleving. Deze overheerlijke delicatesse is bijzonder geschikt voor de herfst en in het bijzonder de feestdagen aan het einde van het jaar.
Landana TRUFFEL met verbeterde receptuur is vanaf heden beschikbaar.Nieuw: Landana HOT PEPPER

Landana HOT PEPPER is de nieuwste specialiteit in het omvangrijke Landana assortiment. Deze Hollandse kaas heeft een pittige, iets gerookte smaak door de toevoeging van gerookte jalapeño pepers. Heerlijk voor bij de zomerse barbecue op een hamburger of in een frisse salade. Ook lekker met een Sauvignon Blanc of Rosé.

Landana HOT PEPPER wordt ca. zes tot acht weken gerijpt op houten planken en is vrij van lactose (<0,1g/100).


Nieuw: Landana organic MILD en OUD kaasplakken

Op basis van de biologische kaasspecialiteiten Landana Organic MILD en OUD, introduceert Landana binnen het organic assortiment nu kant-en-klaar verpakte plakken biologische kaas. Hiermee speelt Landana, net als met de eveneens verkrijgbare voorverpakte stukken, verder in op de biologische gemaksconsument.

De natuurgerijpte plakken in de varianten MILD en OUD zijn verpakt in een nieuwe, eenvoudig te openen en hersluitbare verpakking van 150 gram. De plakken zijn makkelijk van elkaar af te halen en zonder korst, dus direct te gebruiken op de boterham. Voor een optimale winkelpresentatie worden de plaksverpakkingen per 10 stuks verpakt in een aantrekkelijke displaydoos en daarmee ook voor kleinere winkels geschikt.

 


  

Landana GROENE ASPERGE is er weer!

Landana kaas GROENE ASPERGE

Landana GROENE ASPERGE verrast met een lekkere, verfijnde smaak. De kaasspecialiteit verbindt Hollandse kaas en fijne stukjes asperge op smaakvolle wijze. Een bijzonder delicate combinatie voor elke fijnproever.

Landana is de bekende, lekkere Hollandse kwaliteitskaas, geliefd vanwege zijn unieke smaak, zijn voortreffelijke kwaliteit en zijn vele zeer smakelijke variëteiten. Lees verder >

 
Hoge onderscheidingen voor Landana kaasspecialiteiten

Opnieuw hoge onderscheidingen voor de unieke kaasspecialiteiten van Vandersterre. Tijdens de International Cheese Awards in Nantwich (Engeland) is Landana maar liefst twee keer bekroond. De gewassen rode korstkaas Landana Geitenkaas ROSSO heeft indruk gemaakt op de juryleden met zijn volle en elegante smaak en is daarom bekroond met de GOLD Award in de categorie ‘Rind washed cheese’. 

In de categorie ‘Best Organic’ heeft de nieuwste Landana variant Landana Organic MILD de SILVER award gewonnen. Landana Organic is gemaakt van de beste biologische Hollandse melk en heeft een volle, romige smaak.
Landana, “Traditionele Hollandse Kaaskunst”, is de bekende, lekkere Hollandse kwaliteitskaas uit het Groene Hart van Holland. Alleen Landana – de nummer 1 in kaas met ingrediënten – bied een assortiment van kwaliteitskazen op basis van zowel koe-, geiten- en schapenmelk onder een paraplumerk. 

De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld, waaraan 4.615 kaassoorten uit 31 landen deelnemen.


 

Landana tweemaal bekroond tijdens de World Cheese Awards!


De kaasspecialiteiten van Landana blijven verrassen. Tijdens de World Cheese Awards in Birmingham (Engeland) is Landana maar liefst twee keer bekroond! De juryleden waren erg onder de indruk van Landana 1000 DAGEN door zijn uitgesproken, krachtige smaak en zijn 1000 dagen natuurlijke rijping. Daarom heeft Landana 1000 DAGEN de GOLD award ontvangen in de categorie ‘Gouda gemaakt voor 01-12-2012’.

Landana geitenkaas OUD heeft de BRONZE award gewonnen in de categorie ‘harde geitenkaas’. Deze
geitenkaas wordt geroemd wegens zijn pittige en volle smaak.

De World Cheese Awards is een bekende internationale kaaswedstrijd die wordt gehouden tijdens de BCC Good Food Show. Met 250 juryleden, 2.700 kaasspecialiteiten en maar liefst 129 categorieën is het de grootste kaaswedstrijd ter wereld!


  

Landana lactose- en glutenvrijLandana kaas lactosevrij glutenvrij

Wist u dat alle Landana kazen, behalve de zachte geitenkaas, vrij zijn van lactose en gluten? Dus ook mensen met een lactose- of glutenallergie kunnen genieten van de vele heerlijke Landana specialiteiten.

Landana staat bekend vanwege zijn lekkere smaak en uitstekende kwaliteit en is ook zeer smakelijk in een gerecht. Ontdek hier de lekkerste Landana recepten.