Share

Venkeltaart

voorgerecht / hapje 45 min. 4 personen Landana BRANDNETEL

Ingrediënten:

200 gr Landana BRANDNETEL
400 gr venkel (1 of 2 knollen)
2 el olijfolie
125 gr magere spekreepjes
5 plakjes deeg voor hartige taart
125 ml crème fraîche
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de groene veertjes van de venkelknollen, hak deze fijn en bewaar het groen in de koelkast. Snijd de venkelknollen in dunne plakken. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en smoor de venkel met wat zout en een deksel op de pan in ca. 8 minuten beetgaar. Laat dit daarna afkoelen. Bak ondertussen de magere spekreepjes krokant en snijd de Landana BRANDNETEL in kleine blokjes.

Bekleed de quichevorm met het deeg. Bestrijk de bodem van de taart met crème fraîche en verdeel de venkel hierover. Verdeel de uitgebakken spekreepjes en de Landana BRANDNETEL kaas over de taart en bak deze in ca. 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart daarna een paar minuten afkoelen en garneer de taart met het venkelgroen en wat versgemalen peper.

Lekker als voorgerecht of serveer de taart eens als borrelhapje.

Wijntip:

Chardonnay Viognier (Wit, Frankrijk)