Share

Landana burger

lunchgerecht 20 min. 4 personen Landana OLIJF & TOMAAT

Ingrediënten:

100 gr Landana OLIJF & TOMAAT
500 gr rundergehakt
1 ui, heel fijn gesnipperd
1 beschuit
1 ei
zout en versgemalen peper
3 el olijfolie
1 grof brood met zonnebloempitten (heel)
1 krop sla
2 trostomaten
1 rode ui, in dunne ringen
2 grote augurken

Bereidingswijze:

Meng het gehakt met de ui, beschuit en ei door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Maak hier 4 hamburgers van en bak deze in de olijfolie in ongeveer 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar (de tijd kan variëren ivm de dikte van de burgers). Snijd ondertussen van het brood acht dikke plakken en beleg een plak brood met wat sla. Leg hierop de hamburger en leg hier achtereenvolgens de Landana kaas, tomaat, ui en augurk op. Leg hierop weer een plak brood. Doe dit achtereenvolgens met de overige hamburgers en serveer direct.

Serveertip:

Lekker met een koud pintje.