Nieuwsarchief


Landana introduceert ORGANIC OLD

Landana ORGANIC OLD is de nieuwste biologische specialiteit in het omvangrijke assortiment van Landana. Deze biologische kaas is gemaakt van Hollandse melk en bereid volgens de oude traditie van de kaasmeester. Organic OLD dankt haar volle en pittige smaak aan de rijping van minimaal 10 maanden op houten planken.

Ondanks de extra lange rijpingsperiode, is de kaas verrassend goed snijdbaar. Organic OLD is op natuurlijke wijze gerijpt, vrij van kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen. Daarnaast is de kaas ook geschikt voor vegetariërs en past in een glutenvrij dieet. 

Landana ORGANIC OLD is bekroond met 2 zilveren awards in 2016 en 2017.

 
 

Nieuwe unieke kaasspecialiteiten van Landana

Onder het bekende merk Landana introduceert Vandersterre Holland twee nieuwe, verrassende kaasspecialiteiten: Landana 500 DAGEN en Landana POMPOENPIT. Beide kazen zijn – ieder voor zich – een welkome aanvulling op het assortiment van iedere kaastoonbank. 

Landana 500 DAGEN – met een opvallend bronskleurige etikettering - is een waar meesterwerk van traditionele Hollandse kaaskunst. Na een rijpingsperiode van maar liefst 500 dagen op onbehandelde houten planken wordt een volle, krachtige smaak verkregen. Het goudkleurige zuivel bevat enkele fijne rijpingskristallen en is stevig maar niet brokkelig, waardoor de kaas nog goed snijdbaar is. Landana 500 DAGEN is een verleiding voor iedere fijnproever, bijvoorbeeld op het kaasplateau met een goede wijn.

Landana POMPOENPIT is een echte herfstspecialiteit. Deze kaas, met opvallend oranje zuivel, is verfijnd met milde knoflook en een vleugje gember. De pompoenpitten geven deze seizoenspecialiteit een extra bite. Vooral lekker als afwisseling op een kaasplankje met een glas Chardonnay of zo uit het vuistje.

Het merk Landana “Traditionele Hollandse Kaaskunst” is bij de consument geliefd vanwege de hoogwaardige kwaliteit en vele unieke smaken. Landana, biedt de handel een compleet assortiment kwaliteitskazen op basis van zowel koe-, geiten- en schapenmelk.
  
Landana 1000 DAGEN met DLG-goud bekroondOpnieuw hoge onderscheiding voor de unieke kaasspecialiteit van Landana: de meesterlijk gerijpte Landana 1000 DAGEN is na uitvoerig testen door DLG met goud bekroond.

De DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gezellschaft) is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedingswetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. De ingezonden kazen worden door he instituut onderworpen aan een uitgebreid zintuigenonderzoek. Experts beoordelen de kaLandana 1000 DAGEN kaas wint gouden awardzen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk. in een laboratorium wordt de samenstelling van de kaas onderzocht.

De wetenschappelijke experts van de DLG hebben de uitstekende kwaliteit van Landana 1000 DAGEN gewaardeerd met het maximale aantal van 5 punten. Door zijn volle, gerijpte smaak is Landana 1000 DAGEN de bekroning van de kunst van het Hollandse kaasmaken.

Landanan 1000 DAGEN is van nature gluten- en lactosevrij (lactose <0,1g per 100 g).

 
 

Landana introduceert twee nieuwe unieke kaasspecialiteiten

Landana – Traditionele Hollandse Kaaskunst – introduceert twee nieuwe unieke kaasspecialiteiten: Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL en Landana Geitenkaas BOSVRUCHT.
Landana kaas TRUFFEL PADDENSTOEL en Landana geitenkaas BOSVRUCHT
Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL is de nieuwste variant in het Landana assortiment, die met zijn bossige smaak iedere kaasliefhebber inspireert. Deze heerlijke Hollandse kaas overtuigt door een samenspel van fijne ingrediënten als zwarte truffel, eekhoorntjesbrood en fenegriek. Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL mag op geen enkel kaasplateau ontbreken. Maar is ook op donkerbrood of geraspt in noedelgerechten een ware delicatesse.

Landana Geitenkaas BOSVRUCHT is een verleidelijk lekkere Hollandse geitenkaas, met een frisse, fruitige smaak. Deze geitenkaas specialiteit met fijne stukjes fruit wordt gemaakt van 100% Hollandse, gezonde geitenmelk. Landana Geitenkaas BOSVRUCHT past op iedere kaasplankje als zoete verrassing, is lekker in een fruitige salade of als snack.

In kaaspakhuizen in het Groene Hart van Holland rijpen de Landana kazen op onbehandelde houten planken tot perfectie. Daarbij worden de met de hand gekeerde kazen voortdurend door de kaasmeester gecontroleerd, tot deze de hoogwaardige Landana kwaliteit bereikt hebben. De twee nieuwe 4kg-varianten zijn vrij van conserveermiddellen, bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen, zijn lactosevrij (<0,1g /100g) en van nature vrij van gluten.

 
Landana CURRY-KOKOS

Nieuwe zomerse Landana kaasspecialiteitLandana CURRY-KOKOS kaas


Een nieuwe zomerse variant in het assortiment van het bekende Hollandse kaasmerk Landana. Landana CURRY-KOKOS is een op houten planken natuurlijk gerijpte Hollandse kaas waarin de smaken van gele kerrie en heerlijke kokos perfect harmoniëren. De kerrie geeft deze kaas zijn pittige smaak én bovendien een opvallend helgeel gekleurd zuivel, waarin fijne stukjes paprika te herkennen zijn. Uniek en onweerstaanbaar van uiterlijk en een smaakbelevenis die associaties met de Indische “curry madras” oproept. Bijzonder lekker op een kaasplateau, als tapashapje of als pittig bijgerecht.

Landana CURRY-KOKOS is “all natural”, dus vrij van E-nummers, bevat geen conserveringsmiddel en zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Landana CURRY-KOKOS is van nature gluten- en lactosevrij (lactose <0,1g per 100g).

Landana CURRY-KOKOS zorgt voor afwisseling in iedere kaastoonbank: actueel als nieuw seizoensartikel, maar ook zeer interessant in het vaste kaasassortiment.

Landana, “Traditionele Hollandse Kaaskunst”, is de bekende, lekkere Hollandse kwaliteitskaas uit het Groene Hart van Holland. Alleen Landana – de nummer 1 in kaas met ingrediënten – bied een assortiment van kwaliteitskazen op basis van zowel koe-, geiten- en schapenkaas onder een paraplumerk.

 
 

Landana 1000 DAGEN in top 3 beste Hollandse kaas!


Landana 1000 DAGEN van het Nederlandse Vandersterre Groep International is bij de International Cheese Awards in het Engelse Nantwich bekroond met een bronzen medaille. Hiermee behoort Landana 1000 DAGEN tot de top drie van beste Hollandse kaas.Landana 1000 DAGEN in top 3 beste Hollandse kaas

De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld, waaraan 3.700 kaassoorten uit 26 landen deelnemen. In de categorie “Beste Hollandse kaas” overtuigde Landana 1000 DAGEN de jury met een volle, intense maar zeer verfijnde smaak.

Deze bijzondere kaas met een warme, gouden kleur, rijpt minstens 1000 DAGEN in alle rust op natuurlijke wijze. De perfecte rijpingscondities garanderen de beste kwaliteit. De fijne mineraal- en eiwitkristallen zijn het bewijs van zijn meesterlijke rijping.

Landana 1000 DAGEN is lactose- en glutenvrij.

 
 

Landana op Tavola 2014 te Kortrijk


Ook dit jaar heeft Landana zich gepresenteerd tijdens de Tavola 2014 in Kortrijk.

Landana heeft een nieuwe variant geïntroduceerd: Landana BOERENKOOL, een smaakvolle romige kaas met, behalve boerenkool, heerlijke ingrediënten zoals mosterd, ui, peper en een beetje knoflook. Boerenkool is vanwege zijn hoge vitamine C gehalte, voedingsvezels en mineralen zeer gezond en wordt daarom ook wel “superfood” genoemd. Niet voor niets is deze kaasspecialiteit genomineerd voor de Gouden Tavola 2014.

Actueel in de lente is Landana op de Tavola beurs BelgieLandana GROENE ASPERGE. Deze frisse seizoenskaas verrast met een lekkere, delicate smaak en verbindt Hollandse kaas en fijne stukjes asperge op smaakvolle wijze. Een bijzonder delicate combinatie voor elke fijnproever.

Ook in de zelfbediening waren er veel innovaties te vinden. Zo is Landana ook leverbaar in een 150 gram plaksverpakking. Ook in het assortiment zachte geitenkazen is een nieuw variant opgenomen: Landana smeerbare verse geitenkaas. Deze lekkere, smeuïge smeerbare geitenkaas wordt geleverd in een handig emmertje van 150 gram.

Al met al zijn er veel nieuwe innovaties en verpakkingsvormen van Landana gepresenteerd tijdens de Tavola 2014! 

Landana BOERENKOOL - een lekkere winterse kaas


De nieuwste Landana specialiteit is een echte winterkaas. Landana BOERENKOOL is een romige, Hollandse kaas met lekkere winterse ingrediënten zoals boerenkool, mosterd, ui, peper en een beetje knoflook. Boerenkool is vanwege zijn hoge vitamine C gehalte, voedingsvezels en mineralen zeer gezond. Daarom wordt boerenkool ook wel “superfood” genoemd. Landana BOERENKOOL heeft geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Landana BOERENKOOL is vrij van lactose en gluten.Landana BOERENKOOL kaas specialiteit

Landana BOERENKOOL wordt volgens traditioneel recept bereid – zo proeft men de beste Hollandse Kaaskunst. De kaas rijpt 6 weken in kaaspakhuizen in het Groene Hart van Holland op onbehandelde houten planken tot perfectie. Daarbij worden de met de hand gekeerde kazen voortdurend door de kaasmeester gecontroleerd, tot deze de hoogwaardige Landana kwaliteit bereikt hebben. Romige melk van gezonde Nederlandse koeien zijn de basis voor een onvergelijkbare, natuurlijke en romige smaak.

Landana BOERENKOOL is de actuele winterspecialiteit die op ieder kaasplateau, maar ook als broodbeleg of uit ‘het vuistje’, zeer smaakvol is.


 

Nieuwe varianten in het Landana zachte geitenkaas assortiment


Landana introduceert twee nieuwe varianten in het zachte geitenkaas assortiment: Landana Chèvre naturelle WALNOOT-FENEGRIEK en Landana verse smeerbare Geitenkaas MILD.

Landana Chèvre naturelle WALNOOT-FENEGRIEK is een zachte en frisse geitenkaas. De combinatie van de lekkere smaak van walnoot en fenegriek maakt deze verse geitenkaas tot een bijzonder lekkere specialiteit. Heerlijk in een salade, op brood of een toastje.

Landana verse smeerbare Geitenkaas MILD is een frisse en milde geitenkaas, die smeuïger is dan gangbare verse geitenkaas en daardoor makkelijk smeerbaar. Ideaal om te smeren op sandwiches, stokbrood, bagels of toast, maar ook zeer geschikt in de warme keuken. Bovendien bevat deze verse geitenkaas slechts 16% vet. Verkrijgbaar in een handig emmertje van 150g. 

Landana biedt een uitgebreid assortiment van vele smakelijke geitenkaasspecialiteiten, voor 100% vervaardigd uit natuurlijke, puur Hollandse geitenmelk. Meer informatie >

  


 

Oktober 2012

Nieuwe Landana kaas specialiteiten tijdens SIAL

SIAL logoTijdens de SIAL beurs van 21 t/m 25 oktober te Parijs zal Vandersterre Groep diverse noviteiten presenteren, waaronder “L’Artisan” een assortiment hoogwaardige unieke kazen, door SIAL geselecteerd als product innovatie 2012.

Landana geitenkaas HONING & TIJMLandana geitenkaas HONING & TIJM
Onder het kaasmerk Landana, bekend vanwege het omvangrijke assortiment traditioneel Hollandse specialiteiten, worden op de Sial maar liefst twee nieuwe smaakvarianten geïntroduceerd. Landana geitenkaas HONING & TIJM is de eerste nieuwkomer, een milde geitenkaas met een zoete en kruidige smaak. Het licht-zoete van de honing en het kruidige van de tijm vormen samen een zeer harmonieuze smaakvariant op basis van 100% Hollandse geitenmelk.Landana WASABI & ZEEWIER

Landana WASABI & ZEEWIER
Landana WASABI & ZEEWIER is een pittige nieuwkomer in het Landana assortiment. Door de Japanse specerij wasabi en fijne stukjes zeewier aan een milde Landana kaas toe te voegen, ontstaat een zeer smakelijke, licht pittige kaasspecialiteit. Een lust voor het oog en een verrijking van ieder kaasplateau.


September 2012

De winnares van het Gouden Kaasmes bezoekt Landana Kaas op de InterMopro beurs.

Winnares Gouden Kaasmes bezoek Landana Kaas op InterMopro beursMevrouw Luerweg van Edeka Zurheide en tevens winnares van het Gouden Kaasmes 2012 Duitsland, heeft de Landana stand bezocht tijdens de InterMopro beurs in Düsseldorf, Duitsland. Zij liet zich daar informeren door Paul Mus, accountmanager bij Vandersterre Groep, over o.a. de nieuwe Landana varianten WASABI & ZEEWIER en Landana geitenkaas HONING & TIJM.

Natuurlijk kon mevrouw Luerweg niet de stand verlaten zonder ook de unieke smaak van Landana te proberen, net als vele andere bezoekers tijdens de InterMopro 2012.


Augustus 2012

Landana Schapenkaas MILD verkozen tot “de beste schapenkaas” in Noord-Amerika!

Landana Schapenkaas MILD beste schapenkaas Noord-AmerikaLandana schapenkaas MILD is de gelukkige winnaar van de gouden medaille tijdens de “World Dairy Expo Championship Dairy Product Contest” geworden! Dit is de enige wedstrijd waarin alle zuivel onder de loep wordt genomen voor de smaak en textuur. De jurering is gehouden op 8 augustus in Madison, Wisconsin. Met een score van 99,45% is Landana Schapenkaas MILD de winnaar van de gouden medaille. Nu mag Landana Schapenkaas MILD met trots zeggen de beste schapenkaasspecialiteit te zijn in Noord-Amerika!

Landana schapenkaas MILD heeft een unieke, milde smaak en is zeer onderscheidend. Deze milde kaasspecialiteit rijpt op natuurlijke wijze in alle rust in de kaaspakhuizen in het Groene Hart van Holland. Bovendien is Landana schapenkaas MILD op traditionele wijze vervaardigd en bestaat deze uit 100% pure schapenmelk van de beste kwaliteit.

Dat Landana kaas geroemd is om zijn topkwaliteit blijkt wel uit de vele internationale onderscheidingen die Landana heeft ontvangen. Zo zijn de Landana koemelk- en geitenkaasvarianten meermaals in de prijzen gevallen. Landana geitenkaas MILD is ook al eerder dit jaar beloond in Madison, Wisconsin met een bronzen medaille tijdens de World Championship Cheese Contest. Andere voorbeelden van prijswinnende kazen zijn Landana Geitenkaas KORIANDER & FENEGRIEK die al eerder de gouden plak mee naar huis nam vanuit Engels Birmingham, maar ook de meesterlijk gerijpte kaasspecialiteit Landana 1000 DAGEN en de opvallende Landana RODE PESTO specialiteit hebben het winnaarspodium mogen betreden.


April 2012

QR code brengt consument in digitale kaaswereld

QR code Landana kaasHet toenemend gebruik van smartphones biedt nieuwe mogelijkheden voor het communiceren met de consument. Via diverse applicaties van de smartphone is online informatie, foto’s en videobeelden mobiel en op ieder gewenst moment beschikbaar.

Landana loopt ook in de communicatie van haar merk voorop en introduceert als één van de eerste in de branche deze moderne communicatievorm.

Door gebruik te maken van een tweedimensionale barcode, de Quick Response (QR) code, hebben de internationale kaasliefhebbers met een smartphone direct toegang tot de digitale wereld van het merk Landana. Door heel eenvoudig de QR code te scannen met de smartphone bereikt men een schat aan informatie van het betreffende merk, de diverse varianten of lekkere recepten die te vinden zijn in de uitgebreide receptendatabase.

De QR codes van Landana zijn o.a. te vinden op de product-etiketten, receptfolders, displaydozen en toonbankkaarten zoals deze veelal in de winkels te vinden zijn.

Een unieke manier van moderne communicatie voor dit unieke kaasmerk.


Maart 2012

Landana Geitenkaas MILD wint wereldprijs!

Tijdens de World Championship Cheese Contest begin maart is Landana Geitenkaas MILD bekroond met een bronzen medaille in de categorie van semi-zachte geitenkazen. Binnen deze categorie was Landana Geitenkaas MILD zelfs de beste Hollandse geitenkaas ter wereld met een indrukwekkende score van 98,3 van de 100. Landana Geitenkaas MILD is, zoals de naam al zegt, een heerlijk milde geitenkaas, bereid van 100% Hollandse zuivere geitenmelk, bekend vanwege een bijzonder milde, zachte smaak.Landana Geitenkaas MILD wint award bij World Championship Cheese ContestDe World Championship Cheese Contest wordt om de twee jaar gehouden in Madison, Wisconsin in de Verenigde Staten en is de grootste kaas competitie ter wereld. In totaal doen er meer dan 2500 verschillende kazen mee uit 24 landen.

Landana Geitenkazen vallen regelmatig in de prijzen, zoals Landana Geitenkaas KORIANDER –FENEGRIEK die onlangs goud heeft gewonnen tijdens de International Cheese Awards (Nantwich), evenals Landana Geitenkaas OUD die beloond is met een bronzen medaille tijdens de World Cheese Awards in het Engelse Birmingham. Landana Geitenkaas MILD mag zich nu bij deze winnaars aansluiten.


Januari 2012

Nieuwe kaasspecialiteiten voor de toonbank!

Landana FENEGRIEK

Landana FENEGRIEK, verrast met een lekkere, nootachtige smaak. De natuurlijke rijping in combinatie met fijne fenegriek zorgt voor een bijzonder smakelijke kaasspecialiteit. Als koemelkvariant treed Landana FENEGRIEK daarbij in de voetstappenLandana kaas FENEGRIEK van „Landana KORIANDER-FENEGRIEK“ van geitenmelk, die met een Internationale gouden award werd bekroond. Landana FENEGRIEK is niet alleen op een kaasplankje een heerlijke verschijning maar ook in een salade zorgt de kaas voor een extra dimensie.

Landana PEPER TRIO

Landana kaas PEPER TRIOMet zijn temperamentvolle smaak staat Landana PEPER TRIO bovenaan de boodschappenlijst van vele kaasliefhebbers. Dankzij de combinatie van zorgvuldig geselecteerde pepersoorten en een aangename milde kaas wordt een buitengewone smaaksensatie gegarandeerd. Landana PEPER TRIO smaakt heerlijk op brood en in de keuken laat het zich van zijn veelzijdige kant zien. Zeer smakelijk in een salade, om te gratineren of voor de fondue: Landana PEPER TRIO geeft elk gerecht een bijzondere smaak!


November 2011

Landana driemaal internationaal Award winnaar!

De Landana kaasspecialiteiten verrassen niet alleen klanten aan de toonbank maar ook vakjuryleden van internationale kaaswedstrijden. Tijdens de World Cheese Awards in het Engelse Birmingham in november behaalde Landana winst met driemaal Bronzen Awards! De juryleden waren zeer onder de indruk van Landana 1000 DAGEN door zijn uitgesproken, krachtige smaak en zijn 1000 dagen natuurlijke rijping! “Een echte bekroning van het Hollandse kaasmaken”. Tevens was de opvallend, rode Landana RODE PESTO kaas zeer uitgesproken in de smaak gevallen bij de jury. Naast de kleur, verraste ook de smaak van Landana RODE PESTO. Ook Landana Geitenkaas OLD, de regelmatige winnaar in het geitenkaas segment, is weer in de prijzen gevallen. Dankzij de natuurlijke rijping van 10 maanden krijgt Landana Geitenkaas OLD vele niet-geitenkaasliefhebbers ook aan zijn zijde.

Landana kaasspecialiteiten in de prijzen bij World Cheese AwardsDe World Cheese Awards in Birmingham is de grootste internationale kaaswedstrijd ter wereld. Uit meer dan 2500 kaasspecialiteiten uit 30 landen heeft Landana met 1000 DAGEN, RODE PESTO en Geitenkaas OLD internationaal zege kunnen vieren!


Juli 2011

Goud Award voor Landana Geitenkaas KORIANDER & FENEGRIEK

Hoge onderscheidingen voor de kaasmerken Prima Donna en Landana van de Nederlandse Vandersterre Groep: tijdens de International Cheese Awards Show in het Engelse Nantwich in juli is Landana geitenkaas KORIANDER & FENEGRIEK onderscheiden met de GOLD Award. De uit 100% natuurlijke, Hollandse geitenmelk gemaakte Landana kaas met fijne fenegriek en koriander overtuigde de jury met zijn voortreffelijke smaak en zijn hoge kwaliteit en weerspiegelt hiermee de traditie en de kunst van het Hollandse kaasmaken, kenmerkend voor het Landana assortiment.

De International Cheese Awards, een show waaraan 3700 kaassoorten uit 26 landen deelnamen, zijn de beloning voor het continu investeren in de kwaliteit van het assortiment kaasspecialiteiten van Landana.