Share

Gepocheerde peren

nagerecht 25 min. 4 personen Landana 1000 DAGEN

Ingrediënten:

75 gr Landana 1000 DAGEN, flinterdunne snippers
2 rijpe handperen
3 à 4 dl rode Vermouth (Martini Rosso)
1 scheutje Amaretto
80 gr suiker
paar handjes walnoten, grof gehakt

Bereidingswijze:

Schil de peren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder voorzichtig het klokhuis met een lepeltje of mesje. Leg de peren met het snijvlak naar boven naast elkaar in een pannetje en giet er zoveel Vermouth bij dat de peren volledig bedekt zijn. Voeg de Amaretto en de suiker toe, breng het geheel tot vlak onder het kookpunt en laat de peren 10 tot 15 minuten op laag vuur pocheren. Laat daarna de peren afkoelen in het vocht.

Schep de peren uit het vocht, zet de pan weer op het vuur en laat het vocht inkoken tot het stroperig is, laat dit daarna afkoelen. Leg de peren met het snijvlak naar onder op een plank en snijd met een scherp mes de peren in plakjes, maar zorg er voor dat de plakjes aan de bovenkant met elkaar verbonden blijven. Leg de waaiers in het midden van 4 dessertborden, schep er een beetje saus over en garneer met de flinterdunne kaassnippers. Strooi tot slot wat grof gehakte walnoten rondom.

Wijntip:

Witte dessertwijn